BEHIND THE MAKE-UP

Als klein meisje droomde ik van een kast vol make-up en krultangen. Bladerde uren in de tijdschriften van mijn zus, op zoek naar mooie plaatjes van opgemaakte vrouwen. Ik was gefascineerd door de kracht van de make-up en de transformaties die je daarmee kan doen.

 

 

Ik ben geboren en opgegroeid in Rusland, waar uiterlijk een belangrijke rol speelt voor een vrouw.

Al vroeg begon ik zelf te experimenteren met make-up en maakte mezelf stiekem op. Make-up was mijn leven! Alleen thuis en op school werd mijn blauwe mascara en bordeaux rode lippenstift helaas niet gewaardeerd. 

Daarnaast ben ik groot gebracht met kunst om me heen. Mijn vader is kunstenaar en heeft zijn talent doorgegeven aan mij. Ik tekende vooral vrouwen portretten, het liefst met een dikke eyeliner en grote rode lippen...

 

 

Na de middelbare school volgde ik de allround kapper/grime opleiding. Daar leerde ik de kunsten van visagie, special make-up effects en haarwerk. Dit vak was de perfecte combinatie van mijn passie voor tekenen en make-up. 

 

 

Na mijn studie ben ik gaan werken voor Stage Entertainment, waar ik het haar en make-up mocht verzorgen bij verschillende theater producties. Ondertussen ben ik al 15 jaar werkzaam als freelance visagist en reis door heel Nederland voor allerlei klussen voor tv, festivals, videoclips en shoots.